Marju Matsin

Designer

Jag är född i Estland, men har bott i Tornedalen de senaste 20 åren. Som utbildad agronom har jag utvecklat ett naturligt intresse för småskaligt lantbruk, lokalproducerad mat och kulturen som finns på landsbygden. Människorna och naturen i Tornedalen står mitt hjärta nära.

”Min stora passion är hållbar design”
Hållbar design är en komplex fråga, men jag är övertygad om att man kan skapa läckra kläder på ett hållbart sätt. Dels genom tidlösa, klassiska former som håller genom trenderna, dels genom hög kvalitét och genom att ta hand om våra plagg så att dom håller längre. Tvätta och hantera varsamt, gärna för hand. Jag arbetar helst med naturmaterial, som ofta klarar sig med vädring och kan tvättas mindre ofta. Till exempel linne och tovat.

Vad gör dig på bra humör?

Hantverk skapat av händer, såsom hemvävda tyger och virkade spetsar, gör mig glad med sin enkla skönhet. Det bär kulturhistoria i sina mönster. När jag behöver ny inspiration söker jag mig gärna ut i världen till spännande platser som Island och Färöarna. Jag samarbetar också gärna med andra kulturutövare inom t.ex teater, performance och konst. Att möta andra människor och kulturer fyller på min energi.

Följ oss!
20