Skötselråd

Tennbroderade armband/Läderarmband

Ta hand om ditt smycke på rätt sätt, så lever det längre.

Äkta skinn lever och åldras. Med tiden kommer det att mörkna och töjas en smula, vilket är ett tecken på att det älskas och används.

Ta av smyckena vid duschning, diskning, bad eller liknande eftersom skinnet vid kontakt med väta torkar ut och blir hårt. Smycket kan också tappa formen och börja lukta illa då hud och tvålrester stannar kvar på armbandet. Samma sak gäller vid träning och vid arbeten som kan smutsa ner och blöta ner armbandet. Förvara inte ditt smycke i badrummet eller på något annat fuktigt ställe.

Använd inte smycken när du sover, eftersom de då utsätts för onödigt slitage. Dra inte i armbandet för att det ska bli längre utan låt det gå ut på ett naturligt sätt. Alla armband blir något större med tiden.

Med tiden nöts tenntråden och får en silvrigare glans, vilket blir väldigt vackert. All metall är känslig mot kemikalier, tex parfym, hudkräm, hårspray och kan göra så att smycket mörknar. Det kan även mörkna utav svett, fukt och vatten. Eftersom alla människor utsöndrar olika mycket så det är svårt att säga när smycket mörknar. En del kan ha sina smycken i flera år utan att det mörknar medan andras smycken mörknar efter en kort tid.

Ta för vana att ta på dig dina smycken det sista du gör, dvs efter du sprayat ditt hår, satt på dig parfym osv.

Svavel som finns naturligt i luften kan få sterlingsilver och silverplätering att oxidera.

 

 

 

 

 

 

Kläder & accessoarer

Naturmaterial

Material som lin, bomull, ull och siden håller länge och åldras vackert.

Eftersom naturmaterial andas behöver det inte tvättas lika ofta. Prova att helt enkelt hänga ut ditt plagg på vädring.

Stickade och tovade plagg i ull tvättas för hand i kallt vatten och formas i vått tillstånd. Plantorka för att undvika att plagget dras ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Köpvillkor:

Priser och betalning i butik: Våra priser anges i SEK inkl. moms. Vi tar emot kontanter och kortbetalning via Izettle. Kvittot får du smidigt via mail. Om du så önskar får du ett skrivet kvitto. Tornedal & Co. innehar F-skattsedel.

Beställning via webshopen: Det som är lämpligt att skicka med post lägger vi upp i webshopen. Har du sett en produkt i butiken (t.ex en möbel) som du inte hittar i webshopen? Kontakta oss, så försöker vi lösa det individuellt om varan finns kvar.

I webshopen kan du välja att betala med kort via Paypal (ett av världens mest använda och välbeprövade betalningssystem på Internet) eller genom banköverföring. Du behöver inte ha ett konto registrerat på Paypal för att kunna betala med kort. Båda betalningsalternativen är förskottsbetalningar. Vi skickar din beställda vara så snart som möjligt efter att vi registrerat din betalning. Vi strävar efter att leverera inom 7 dagar, men undantag kan förekomma. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning, då de flesta av våra produkter är unika (i betydelsen ”ett enda exemplar”) och samma vara kan ha blivit såld i butik samma dag som du lägger din order. Byte och retur, se nedan.

Byte/retur: Du har 30 dagars bytesrätt, ifall du helt enkelt ångrar ditt köp. Du får i så fall ett tillgodokvitto hos oss. Eventuell returfrakt betalas av dig.

Om din vara har en skada eller annat fel tar vi tillbaka den och du får dina pengar tillbaka. Maila oss i så fall med en bild och en beskrivning av felet, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Vi ersätter då både ditt inköp och eventuell returkostnad.

Övrigt: Eftersom vi är ett litet företag, ett kollektiv av kreativa hantverkare och designers, har vi ibland stängt pga andra uppdrag. Ibland hinner vi inte heller kolla mail och svara i telefon. Vi ber dig ha förståelse för detta och försäkrar att vi svarar så snart vi kan och alltid vill göra vårt bästa för att du som kund ska bli nöjd, både med vår service och med våra produkter.

Våra produkter kommer från hantverkare i Tornedalen, både företagare och hobbyutövare. Vi är stolta över alla våra tillverkare, stora som små, och är måna om att våra produkter ska hålla hög klass. Vi ber dig därför att följa våra skötselråd och även i övrigt vara varsam med konst och hantverk från Tornedal & Co. Naturmaterial är levande och kommer helt naturligt att förändras i din ägo. Det är tecken på kärlek. Om du ändå skulle vara missnöjd med något du köpt hos oss ber vi dig att höra av dig, så att vi får chansen att bättra oss.

Om det är något annat du funderar över, tveka inte att kontakta oss!

Med vänlig hälsning: Terese, Marju & Carina